به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه کتاب پاریس از جمله نمایشگاههای معتبر و دیرپای کتاب در اروپاست که ناشران، نویسندگان و برگزیدگان فرهنگ و ادبیات جهان از جمله برندگان نوبل در آن حضوری چشمگیر دارند. با این حال، جمهوری اسلامی ایران تا سال 1386 در این نمایشگاه، حضوری فعال و قابل اعتنا داشت، اما معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی کشورمان در آستانه بیست و هشتمین دوره این نمایشگاه (مصادف با اسفند 86 و فروردین 87) تصمیم به تحریم این نمایشگاه گرفت.
البته احسانالله حجتی، رئیس وقت مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی گفته بود که ایران در نمایشگاه کتاب تورین ایتالیا هم به علت اینکه رژیم صهیونیستی میهمان ویژه است، شرکت نمیکند.
همان زمان هم بسیاری از کشورهای مسلمان از جمله مصر، بحرین، سوریه و قطر شرکت در نمایشگاه کتاب پاریس را تحریم کرده بودند. آیسسکو نیز با انتشار بیانیهای از کشورهای اسلامی خواسته بود که نمایشگاه کتاب پاریس را که قرار بود با حضور حدود 40 نویسنده رژیم صهیونیستی برگزار شود، تحریم کنند.
سال گذشته نیز از بین یک هزار ناشری که در این نمایشگاه شرکت کردند، فقط 2 ناشر مسلمان از کشور میزبان در آن حضور یافتند و هیأت انتخاب نمایشگاه، با بررسی کارنامه و عملکرد مؤسسات درخواست کننده حضور در این نمایشگاه، روی نام سایر ناشران مسلمان از فرانسه و بقیه کشورهای اسلامی و غیراسلامی قلم قرمز کشید.
امسال اما، سی و دومین نمایشگاه کتاب پاریس با موضوعاتی مانند «ادبیات ژاپن»، «مانگای ژاپنی»، «مسکو، شهر دعوت شده»، «از کتاب تا فیلم» و «جایگاه کتاب در شهر» از 16 تا 19 مارس یعنی تنها در 4 روز در «پورت دو ورسای پاریس» برگزار شد. با این حال، 400 نشست و کنفرانس و دیدار با نویسندگان 40 کشور از سراسر دنیا از برنامههای نمایشگاهی بود که زویا پیرزاد نه به عنوان نماینده رسمی جمهوری اسلامی که به دلیل ترجمه آثار کریستف بالایی در آن شرکت داشت.
نظر شما